Da li je kružni tok jedino pravo rješenje problema na raskrsnici Brčanska Malta? (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

Kako smo već ranije pisali, semaforska signalizacija na raskrsnici “Brčanska Malta” od danas će početi sa radom. Iz JKP „Saobraćaj i komunikacije“ Tuzla obavještavaju sugrađane i ostale učesnike u saobraćaju, da na predmetnoj raskrsnici dolazi do izmjene režima saobraćajne regulacije.

rezim-saobrcaja

Naime, izmjene se odnose na saobraćajne pravce iz pravca naselja Sjenjak i iz pravca naselja Solina, vozilima koja dolaze iz pomenutih pravaca će biti dozvoljeno istovremeno kretanje pravo i kretanje lijevo, kao što je prikazano na ilustraciji koju možete pogledati u prilogu članka.

Nakon objavljene informacije o promjeni režima saobraćaja na navedenoj raskrsnici brojni građani Tuzle mišljenja su da se na ovaj način neće uspjeti riješiti problem najprometnije raskrsnice u Tuzli i da će broj saobraćajnih nesreća biti znatno povećan.

U prilogu smo pokušali ilustrovati kako bi izgledala izgradnja kružnog toka na Brčanskoj Malti. Šta mislite o rješenju u prilogu? Da li bi to bio najbolji način regulisanja saobraćaja? (Tuzlanski.ba)

brcanska-kruzni-tok345