Foto: Tuzlanski.ba

U skladu sa potpisanim Sporazumom o saradnji između Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Centra za poslovnu edukaciju – Multicom d.o.o. Tuzla, dana 22.05.2017. godine sa početkom u 13:00h je u prostorijama Rudarsko Geološkog Građevinskog fakulteta u Tuzli, održana motivaciona radionica za studente navedenog fakulteta i učenike Srednje Građevinsko geodetske i Srednje Rudarske škole Tuzla.

Prisutne je u ime domaćina pozdravio Kemal Gutić, dekan Rudarsko Geološko Građevinskog fakulteta, dok je u ime organizatora uvodne riječi dao Igor Trojak, direktor Centra za poslovnu edukaciju Tuzla, te Adisa Gotovušić, predstavnica Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona.

Cilj radionice se ogledao u praktičnoj pripremi učenika i studenata za tržište rada, a kroz korištenje neformalne edukacije, učenje stranih jezika, sticanje određenih vještina i kompetencija, što bi ih dodatno osposobilo za zaposlenje, bilo kod poslodavca ili za pokretanje vlastitog biznisa. Studenti i učenici na ovoj radionici su dobili sve neophodne informacije iz oblasti poduzetništva, pokretanja biznisa i sticanja vještina koje će im omogućiti da budu što konkurentniji na tržištu rada.

Pored predstavnika Ministarstva i Centra za poslovnu edukaciju, radionici su prisustvovali i predstavnici privrednog društva Rudar, vlasnik Ejub Mumić i direktor Asmir Kadrić, koji su podijelili svoju uspješnu poslovnu priču sa prisutnima, te ponudili zaposlenje svim budućim diplomantima ovog fakulteta, što je izazvalo oduševljenje kod svih prisutnih. (Tuzlanski.ba)