Foto: Tuzlanski.ba

Na redakcijski e-mail dobili smo pismo i fotografije našeg čitatelja Harisa.Ć koji želi svoje neprijatno iskustvo koje je doživio prilikom kupovine u marketu Konzum u naselju Irac u Tuzli podijeliti sa našim čitateljima.

Pismo čitatelja u nastavku prenosimo u cijelosti bez ikakvih korekcija i intervencija.

konzum-cijena1Pozdrav, javljam se u nadi da ćete objaviti ovaj moj text i slike kako bi kupci izbjegli manipulacije trgovaca. Naime u utorak sam u marketu Konzum u naselju Irac kupio određenu količinu pića Somersby, vidjevši da je na akciji odlučio sam iskoristiti tu priliku obbirom da se bliži praznik.

Cijena koja se nalazila izložena pored atrikla iznosila je 1,45 KM, međutim kada sam došao na kasu da platim u uočim da je cijena u sistemu za 0.20 KM veća od akcijske odnosno da iznosi 1,65 KM.

Sve bi se i nekako normalno završilo da se trgovkinje nisu ponašale bahato i bezobrazno prema meni nakon što sam im ukazao na propust.

Odlučio sam da vratim svu količinu pića, međutim jednu sam flašicu „od huje“ ipak kupio kako bi dobio račun i pokazo svima na koji način trgovci varaju kupce.

Još jedna mušterija ispred mene također je kupovala keks sa cijenom od 1,60 KM da bi taj isti keks na dva metra niže bio izložen po cijeni od 2,10 KM.

Zbog nesporazuma oko kase okupilo se nekoliko uposlenika, naravno šefa nije bilo jer sam imao namjeru da mu ispričam o čemu se zapravo radi.

Uposlenici su me pokušali uvjeriti da su to cijene od običnog Somersby Apple, da bi i njega na kraju uzeo i pokazalo mi cijenu od 1,65 KM. Shvativši da sam ja bio upravu, a da je njihova pogreška ili propust, kasirka je tu razliku od 0,20 KM bukvalno bacila na mene, ono kao samo mi se skloni sa očiju. Već u srijedu (danas) nas nekoliko nezadovoljnih kupaca ima namjeru da se požalimo šefu na sve što se dešava.

Ljudi budite oprezni i obratite pažnju na cijene koje se nalaze na kasi, ko zna koliko vas zbog nepažnje uspiju zafrkati, navodi se u poruci čitatelja Harisa.Ć (Tuzlanski.ba)