Cijena grijanja u Tuzli ostaje ista
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon dugog, toplog i sušnog ljeta, suočavamo se sa najavama i prijetnjama poskupljenjem osnovnih životnih namirnica, do čega bi trebalo doći, zbog nezapamćene suše.

radijatori-065Uskoro počinje i sezona grijanja, ali za razliku od drugih gradova u našoj zemlji, Tuzlaci će se i ove godine grijati po najeftinijim cijenama.

Socijalnom politikom Općina Tuzla je uspjela omogućiti najniže cijene grijanja, odvoza smeća i usluga obdaništa. Cijena grijanja po metru kvadratnom u Tuzli iznosi 1,44 KM i neće se mijenjati, što je, za Radio 7 potvrdio i zamjenik pomoćnika načelnika za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednice u Općini Tuzla, Aid Berbić.

Tuzla će biti prvi grad u Bosni i Hercegovini u kojem će biti realizovan projekt priključivanja 2.500 individualnih stambenih objekata u sistem daljinskog grijanja. A kada je u pitanju početak nove sezone grijanja, ona prema zakonu treba da počne 15. oktobra. Međutim, sezona može početi i prvog oktobra ukoliko se steknu uslovi za to, odnosno ako tri večeri za redom u 21:00 sat temperatura bude 12 stepeni.

Tuzlanski.ba