BIHAMK: Umjeren promet vozila, zadržavanje na graničnom prijelazu Doljani oko pola sata
Foto: Tuzlanski.ba

Nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH, a vozi se po mjestimično mokrom kolovozu uz umjeren promet vozila, javlja Anadolu Agency (AA). 

Kako je navedeno iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na graničnom prijlazu Doljani na ulazu u Bosnu i Hercegovinu čeka se oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U proteklom periodu inače, zadržavanja na graničnim prijelazima na ulazu i izlazu iz Bosne i Hercegovine bila su višesatna.

Sporije se saobraća  na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci: Jajce-Banja Luka, Konjic-Jablanica, Jablanica-Prozor, Čapljina-Stolac i Doboj -Gračanica.

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever,  saobraćaj se (u dužini od cca 4 km) odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Zbog oštećenja kolovoza na magistralnom putu M-5 tranzit kroz Sarajevo, izmjenjen je režim saobraćaja. Vozila preko 7,5 tona koriste prolaz kroz grad, dok vozila do 7,5 tona i autobusi koriste alternativni pravac i to iz smjera Pala pravac: Bistrik-Hamdije Kreševljakovića-Terezija-Vraca, a iz suprotnog smjera pravac: Dolac Malta-Azize Šaćirbegović-raskrsnica Vraca-Terezija-Bistrik. (Tuzlanski.ba)