BIHAMK: Smanjena vidljivost zbog magle na pojedinim dionicama uz rijeku Unu
Foto: Arhiva | Smanjena vidljivost na cestama

U sjevernim krajevima Bosne i Hercegovine, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, saobraća se po mokrom kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

U ostalim krajevima kolovoz je mjestimično vlažan, a skreću pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle na pojedinim dionicama uz rijeku Unu.

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila.

Zbog radova na uklanjanju brojnih odrona i oborenih stabala obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Srbljani – Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani - Cazin - Ljusina - Bosanska Krupa.

Zbog učestalih odrona izdvajaju i puteve: Bugojno - Kupres, Rogatica - Ustiprača, Čapljina - Stolac, Turbe - Karanovac, Simin Han - Banj Brdo, Jajce - Banja Luka i Trnovo - Foča, kao i prevoj Makljen (Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica - Mostar (kod restorana "Zdrava voda"), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.