BiH: U Kantonu Sarajevo potvrđeno novih 15 slučajeva COVID-19
Foto: Tuzlanski.ba

U posljednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u KS je potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod 11 osoba, zaraženih ranije, retestiranjem je potvrđeno prisustvo koronvirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Kantona Sarajevo u srijedu navode da su jutros stigli rezultati za 198 testiranih osoba, među kojima je njih 15 bilo pozitivno na COVID-19, a da su u posljednja 24 sata dvije osobe izliječene.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 11.017 osoba. U izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizovano je 19 osoba, sve su vitalno stabilne i niko od njih nije na na respiratoru.

Do danas su potvrđene 252 oboljele osobe, od čega je 113 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od bolesti COVID-19, četiri su izmještene iz Bosne i Hercegovine, dok je 129 trenutno aktivnih slučajeva, navode iz KS.

U periodu od 10. do 24. juna ove godine rješenjima inspekcije naloženo je 305 samoizolacija, na osnovu preporuka epidemiologa ili rješenjima Ministarstva zdravstva KS.