BiH: U Kantonu Sarajevo potvrđena 22 nova slučaja COVID-19
Foto: Tuzlanski.ba

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo (Bosna i Hercegovina) objavljenim u petak u posljednja 24 sata u KS su potvrđena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. Kod devet lica, zaraženih ranije, retestiranjem je ponovno potvrđeno prisustvo ovog virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Obrađeni su rezultati za 176 testiranih osoba, među kojima je navedenih 22 bilo pozitivno na ovaj virus, dok je jedna osoba zliječena.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 11.350 osoba. Do danas je potvrđeno 291 lice oboljelo od COVID-19, od čega je 115 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od ove bolesti, četiri su izmještena iz BiH, dok je 166 trenutno aktivnih slučajeva.

U izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizovane su 22 osobe, sve su vitalno stabilne i niko od njih nije na na respiratoru.

U periodu od 12. do 26. juna ove godine rješenjima inspekcije naloženo je 425 samoizolacija, na osnovu preporuka epidemiloga ili rješenjima Ministarstva zdravstva KS.