Apel za Mirelu, majku 8-godišnjeg Anura koji ne može zamisliti život bez mame
Foto: Tuzlanski.ba

Udruženje Pomozi.ba ponovno je pokrenulo apel za Mirelu Mešić Zildžović iz Sarajeva, majku malenog Anura koji ne može zamisliti život bez mame, javlja Anadolija.

Ona boluje od karcinoma dojke s metastazama i za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17022. Pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

"Kada je završila studij medicine Mirela nije ni pomislila da će se tako brzo naći u ulozi pacijentice. Ona se unazad četiri godine bori sa rakom dojke, urađena joj je mastektomija, primala je i kemoterapije, ali bolest je nažalost metastazirala. Rak se proširio na butnu kost i potrebna joj je hitna operacija uklanjanja butne kosti i ugradnja proteze. U suprotnom može ostati nepokretna. Za taj zahvat potrebno je 35.000 eura koje ova mlada majka i njena porodica nisu u stanju sami prikupiti", saopćeno je iz Pomozi.ba.

Pored butne kosti ovaj zloćudni neprijatelj proširio se i na karlicu, koštani sistem, jetru, pluća i prednji zid grudnog koša. Sve ove dijagnoze ne znače ništa 8-godišnjem Anuru koji samo želi da njegova mama živi i bude uz njega na svakom koraku njegovog odrastanja.

“Pomozimo Mireli da ne ostane nepokretna, a pored poziva na broj 17022, možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili bankovnih računa Udruženja Pomozi.ba“, pozivaju iz udruženja.