Aktiviranje MAP-a prioritet za Ministarstvo odbrane BiH
Foto: Tuzlanski.ba

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš primila je u posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Edwarda Fergusona, s kojim je razgovarala o aktivnostima Ministarstva odbrane BiH i ispunjavanju uslova za pristupanje Akcionom planu za članstvo u NATO (MAP).

Tokom sastanka se razgovaralo i o aktuelnim i budućim zajedničkim projektima, a izraženo je obostrano zadovoljstvo saradnjom koju Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH i Ambasada UK Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH ostvaruju u oblasti odbrambene saradnje.

Ministrica Pendeš je ambasadoru Fergusonu zahvalila na podršci koju Ambasada UK Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH, kao kontakt ambasada u procesu i putu Bosne i Hercegovine u NATO savez, pruža Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH. Također, ministrica Pendeš je još jednom istakla opredjeljenje da BiH postane članica euroatlantskih organizacija, a na tome putu važan korak je aktivacija MAP-a za BiH.

Ambasador Ferguson je istakao opredijeljenost Ambasade UK VB i Sjeverne Irske za pružanje podrške Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, kao i budućim aktivnostima u procesu aktivacije MAP-a. (Tuzlanski.ba)