Advokat policajke koja se dovodila u vezu sa ubicom: "Nije bila u vezi s njim, nije otkrila lokaciju, iz medija je saznala šta se dogodilo"
Foto: Tuzlanski.ba

Policajka iz Gradačca J.S., za koju se sumnja da je ubici Nerminu Sulejmanoviću navodno odala lokaciju na kojoj je Nizama Hećimović brutalno ubijena, vratila se s odmora u Italiji i obavlja redovne policijske poslove u Gradačcu, za Tuzlanski.ba potvrdio je advokat policajke Bakir Hećimović.

"Katonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, prema informacijama koje dobivam ja kao branilac Dženane Selimović, provodi opsežnu istragu u vezi navoda i medijskih natpisa da je moja klijentica bila u vezi s ubicom i odala lokaciju na kojoj se nalazila oštećena Nizama Hećimović i da je ista također dojavila da je upravo oštećena prijavila ubicu. Prema dosadašnjem toku istrage, barem ono što je meni poznato, moja branjenica niti je imala vezu s ubicom niti odala lokaciju gdje se nalazi oštećena, niti je prema obimu poslova koje je obavljala to mogla znati niti je znala – u izjavi za Tuzlanski.ba navodi advokat Bakir Hećimović, objasnivši da je Selimović radila kao pozornik u PU Gradačac.

Hećimović navodi da je Selimović u vrijeme zločina bila na godišnjem odmoru u Italiji prema ranije utvrđenom rasporedu, te da je u medijima vidjela šta se zapravo dogodilo:

"Moja klijentica je trenirala u teretani gdje je ubica vodio taj fitnes, jer je on bio profesionalni trener. Oni nikakve komunikacije ni veze nisu imali. Ne postoje ni svjedoci koji tvrde da je bila s njim u vezi. Osim toga, vlasnik teretane u kojoj je ubica radio kao fitnes trener je izjavio da su imali odnos kao i sva druga lica koja dolaze u teretanu. Nema pokazatelja da su imali bilo kakvu vezu" - dodao je Hećimović.

Advokat navodi da je Selimović zatražila zaštitu zbog prijetnji smrću koje su joj ovih dana stizale.

“Tražila je zaštitu i jutros je u svojoj stanici iz tih razloga prebačena u ured radi njezine sigurnosti. Inače je radila kao službenica na terenu. To su podle poruke koje se šalju, a koje sam ja kao njezin advokat vidio. Ona je prijavljivala svaku prijetnju, tako da su već jutros u PU Gradačac poduzeli neke korake po pitanju tih prijetnji”, kazao je za Tuzlanski.ba advokat Hećimović.