26. aprila Dan otvorenih vrata Gimnazije Ismet Mujezinović
Foto: Tuzlanski.ba

U cilju približavanja škole, školskog programa, te prostornih, kadrovskih i drugih kapaciteta učenicima završnih razreda osnovnih škola, 26. aprila u 11h u Gimnaziji „Ismet Mujezinović" Tuzla održati će se Dan otvorenih vrata škole.

plakat otvorena vrata

Domaćini u ovoj gimnaziji su profesori i sadašnji učenici koji će, kroz grupni rad u kabinetima, približiti potencijalnim učenicima ove škole nastavni i odgojno – obrazovni proces Gimnazije „Ismet Mujezinović" Tuzla.

Učenici će pogledati kratki kulturno-umjetnički program koji su pripremili učenici naše škole, a onda posjetiti kabinete i pogledati radionice koje će se izvoditi u okviru različitih nastavnih predmeta i sekcija.

Ove godine, izbor radionica je raznovrstan. Između ostalog smo pripremili:

1. Bosansko – engleska radionica,

2. Matematička radionica,

3. Fizika – radionica,

4. Hemija – radionica,

5. Informatička radionica,

6. Pedagogija/psihologija – radionica.

Gimnazija „Ismet Mujezinović" Tuzla nudi tri smjera – jezički, pedagoški i opći smjer, a nastavu u ovoj školi trenutno pohađa oko 700 učenika i učenica.

Ukoliko se želite pridružiti najboljim učenicima i svoje obrazovanje usmjeriti u najboljem smjeru odaberite našu gimnaziju, saopšteno je iz Gimnazije "Ismet Mujezinović".

Također su poručili da će sve škole koje dovedu svoje učenike (učenike završnih razreda) na Dan otvorenih vrata Gimnazije „Ismet Mujezinović" dobiti prigodne zahvalnice kao potvrdu zahvalnosti i saradnje između osnovnih škola i ove gimnazije.