bolognese
Produžite rok trajanja umaka za tjesteninu koristeći jednostavan trik s posudicom za led
Sigurno vam se nekoliko puta dogodilo da vam ostane umaka za tjesteninu od večere i onda ne znate šta biste s njim. Srećom, postoji nekoliko načina da produžite rok trajanja ostatku umaka za tjesteninu, a najbolji način je da ga pohranite u...
Tri greške koje pravimo kad kuhamo pastu bolognese
Ko ne voli jesti špagete s umakom bolognese? To tradicionalno talijansko jelo od tjestenine, mljevenog mesa i rajčice nalazi se u gotovo svačijem kuharskom repertoaru. Ipak, većina amaterskih kuhara (a i pokoji profesionalac) pravi početnič...
Talijanski chef otkriva: Ovo je jedini ispravni recept za pripremu bolonjez umaka!
Stefano Cilla, poznati talijanski chef koji vodi kuhinju u restoranu Bancone u Engleskoj, otkrio je da za pripremu bolonjez umaka postoji samo jedan tačan recept koji trebate slijediti kako bi ovo omiljeno jelo ispalo savršeno. Prvo kaže k...