Na teniskim terenima Sloboda danas je završen drugi međunarodni turnir za veterane.

Drugi po redu Tenis Fest Tuzla održan je tokom vikenda na teniskim terenima Sloboda. Učestvovao je veliki broj tenisera i teniserki iz BiH i zemalja regiona.

Uz odlične vremenske uslove turnir je protekao i u izvrsnoj armosferi, odličnim mečevima i nezaboravnom druženju tokom tri dana trajanja.

Zasluge za organizaciju turnira pripadaju direktoru turnira Dariju Miraščiću koji ne krije činjenicu da turnir već sada daje obrise tradicionalnog okupljanja:

"Tuzla je s obzirom na dugogodišnju tenisku tradiciju ovakav jedan teniski spektakl zaista zaslužila. Gosti iz brojnih gradova u BiH i regiona odlaze iz grada soli puni pozitivnih utisaka sa obećanjem da se vidimo i naredne godine. Obzirom da je turnir tek završen, neću otkrivati mnogo, ali mogu obećati da će turnir naredne godine u svim segmentima turnir biti dodatno obogaćen, unaprijeđen i respektabilniji", navodi Miraščić.

Jedan od učesnika turnira bio je i Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine i koji je u svojoj kategoriji igrao finale turnira.

"Zadovoljstvo mi je bilo učestvovati na Tenis Festu Tuzla 2024. U Tuzli je uvijek gostoprimstvo na visokom nivou. Proveli smo sjajno vrijeme u društvu dragih ljudi, uz odličan tenis i nezaboravnu atmosferu. Velike čestitk Dariju Miraščiću za besprijekornu organizaciju ovog događaja! Teniski Klub Sloboda, hvala mnogo", naveo je Stojanović.

U nastavku donosimo finalne singlova i parova u više kategorija, te pobjednike istih: 

Singl -35

Kerim Hadžihasanović (pobjednik)
Admir Atić

Singl +35

Omar Husić (pobjednik)
Faris Haračić

Singl +45

Harun Mahmutović (pobjednik)
Igor Stojanović

Singl +55

Namik Smailagić (pobjednik)
Elvir Muftić

Singl +65

Ismir Brkić (pobjednik)
Zoran Čeleketić

Parovi muski -40

Agić/Hadžimehanović (pobjednici)
Begović/Saračević

Parovi muski +40

Miraščić/Mamić (pobjednici)
Mušanović/Mahić

Parovi muški +55

Brkić/Krak (pobjednici)
Bijedić/Krvavac

Parovi dame

Šabović/Obralija (pobjednici)
Cvjetić/Kurtćehajić

Parovi mix

Brkić/Šabović (pobjednici)
Mahić/Kurtćehajić

(Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)