Poznato koliko Goran Ivanišević zarađuje kao Đokovićev trener
Foto: Tuzlanski.ba

Vjerovatno ne postoji osoba koja prati regionalnu showbiz scenu a da nije primijetila sudsku dramu bivšeg bračnog para Gorana Ivaniševića i Tatjane Dragović.

U tekstu Nacionala izneseni su detalji sudskih postupaka u kojima Ivanišević, između ostalog, od bivše supruge i kćeri traži pola stana u Zagrebu. Nakon toga se o sudskoj drami oglasio i Ivanišević, a potom i njegovi advokati.

Izvan te showbiz priče otkriveni su i neki detalji koji su vezani za Ivaniševićevu sportsku karijeru, posebno za njegov trenutni angažman. Već nekoliko godina Ivanišević radi kao trener jednog od najboljih tenisera svih vremena, Srbina Novaka Đokovića. Nacional je osim detalja vezanih za odnos Ivaniševića i Dragović otkrio i koliko Ivanišević zarađuje obavljajući taj posao.

Radi se o ogromnom novcu

Nacional je objavio je da je plaća Gorana Ivaniševića između šest i deset hiljada eura sedmično. Ako bismo gledali na godišnjem nivou, u pitanju je svota od 300 do 500 hiljada eura. Naravno, to nije sve, uključeni su i razni bonusi za osvajanje turnira, a spekulira se i da Ivanišević ima postotak od Đokovićeve ukupne turnirske zarade. Navodno se radi o 10%.

S obzirom na to da je u ovoj sezoni Đoković od turnira zaradio 10.581.665 dolara, lako je izračunati da bi, ako su ti navodi tačni, Ivaniševiću samo u ovoj sezoni pripalo oko milion dolara na račun tog postotka. (Index.hr)