Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Safet Sušić: Zbog Husrefa bih volio da Sloboda osvoji titulu

Preuzmite sliku

Naš najuspješniji selektor Safet Sušić, koji je jedini trasirao put našem državnom timu na veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo 2014, od početka sezone je šef stručnog štaba francuskog Evian TG-a u razgovoru za Sport Avaz kazao je da redovno prati dešavanja i rezultate u BHT Premijer ligi BiH.

Na pitanje prati li igre FK Sarajevo? Sušić je kazao:

Da, često pročitam nešto do čega mogu doći, kaže Pape. Znam da je za trenera došao Miodrag Ješić, da 10. decembra imaju ugovorenu jednu utakmicu egipatskim Zamalekom u Dubaiju… Pratim rezultate i šta se dešava… Vidim da je prva Sloboda. Bilo bi mi drago da Tuzlaci ostane na tom mjestu, jer je Husref Musemić izuzetan momak i veliki stručnjak. Čestitam mu na onome što je napravio u Tuzli. Zbog Husrefa bih volio da Sloboda osvoji titulu, rekao je popularni Pape.

Bivši selektor Zmajeva Safet Sušić prokomentarisao je i utakmice baraža između BiH i Irske.

Nismo se kvalifikovali zato što nam najbolji igrači nisu odigrali kako treba. A kada je tako, onda teško možeš očekivati nešto – tako da kažem, više. Pogotovo ne u baražu…

Mi smo prvo poluvrijeme u Zenici odigrali dosta korektno, imali smo neke šanse ili polušanse koje nismo iskoristili. A već kad smo otišli u Dablin s rezultatom 1:1, znalo se da su Irci, ipak, u prednosti.

Tu drugu utakmicu smo odigrali jako loše, tako da se Irska zasluženo kvalifikovala na Evropsko prvenstvo u Francusku. Ali ponavlja, ako nam ključni igrači u baražu ne odigraju kako treba, onda ne možeš ni očekivati plasman na jedno veliko takmičenje.

Vidjeli ste kako je Zlatan Ibrahimović odigrao protiv Danske. Uzeo je stvar u svoje ruke i napravio prevagu, a od naših ključnih igrača, koje bosanskohercegovački novinari stalno toliko hvale, nismo imali koristi. Kad je već tako u klučnim utakmicama, onda ni ne možeš očekivati nešto više” – smatra Sušić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje