Vrijedno pojačanje: Jedan od najboljih pivota u BiH potpisao za RK Slobodu
Foto: Tuzlanski.ba

Rukometni klub Sloboda danas je potpisivanjem ugovora ozvaničio angažman mladog talenta, Ermina Ombaše, kao novog pivota tima. Ombaša, koji ima 23 godine, stiže iz RK Vogošća, a njegov dolazak u Slobodu označava novu etapu u sportskom razvoju kluba.

Ermin Ombaša, čije ime već odjekuje u bosanskohercegovačkom rukometu, predstavlja vrijedno pojačanje za Crveno-crne. Njegove vještine na terenu čine ga idealnim izborom za ekipu koja teži osvajanju trofeja.

„Slobodi sam se pridružio iz razloga što mislim da je to trenutno najbolja opcija za nastavak moje karijere. Smatram da je Sloboda jedan od najprofesionalnijih klubova u BiH, što se tiče samo trenažnog procesa i organizacije kluba. Kada je riječ o očekivanjima za predstojeću sezonu, rekao bih da idemo korak po korak. To podrazumijeva da prođemo dobre pripreme, da se ekipa dobro upozna, da imamo to neko zajedništvo što će nas nositi kroz cijelu sezonu, a onda da idemo iz utakmice u utakmicu, da dižemo formu, jer smatram da imamo kvalitetnu ekipu na čelu sa kvalitetnim trenerom Mikićem i mislim da će Sloboda u narednoj sezoni napraviti dobre rezultate, kako u Premijer ligi, tako i u Kupu BiH“, kazao je Ombaša.

Ombaša je svoju rukometnu karijeru započeo u RK Briješće iz Sarajeva, a igrao je još i za RK Lokomotiva iz Brčkog te RK Jedinstvo 2015, također iz Brčkog. Bio je standardan član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a od prošle godine je član A selekcije naše države.

RK Sloboda će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu sa punim entuzijazmom i ambicijama, sa ciljem da ostvari zapažen uspjeh u predstojećoj takmičarskoj sezoni.