Foto: Tuzlanski.ba

Rukometni klub Sloboda danas je potpisao ugovor sa šest mladih igrača iz vlastitog pogona, čime je naglašena predanost razvoju domaćih talenata i budućnosti kluba.

Ovaj potez uslijedio je nakon što je kadetska ekipa Slobode nedavno trijumfovala osvajanjem državnog prvenstva, potvrđujući tako visok nivo rada i kvaliteta u mlađim kategorijama.

Potpisani igrači koji su dobili ovu priliku su Emin Tulumović, Armin Bulić, Zlatan Kostić, Maid Čolo, Mak Hajdarević i Isa Mandžić.

„Uprava kluba nije oklijevala u prepoznavanju potencijala ovih mladih igrača te je odlučila ponuditi ugovore sa prvim timom kako bi im omogućila daljnji napredak i integraciju u seniorski tim. Ulaganje u mlade talente i razvoj vlastitih igrača je prioritet za klub. Ova šestorka je pokazala izuzetan talenat i posvećenost. Uvjereni smo da će njihov rad i entuzijazam biti ključni faktori za buduće uspjehe našeg kluba“, kazao je sportski direktor kluba, Mirza Bulić.

Kako navode iz Kluba potpisivanje ugovora sa mladim igračima iz vlastitog pogona predstavlja korak naprijed u strategiji RK Sloboda za dugoročni uspjeh, osiguravajući kontinuitet u razvoju talenta i održavanje visokih sportskih standarda. (Foto: RK Sloboda)