Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh: Titula ekipnih prvaka i prvakinja BiH u krosu za AK „Sloboda Tehnograd” za 2022.

Preuzmite sliku

Jučer, (16.04. 2022),  je na terenima sportskog aerodroma “Jegin Lug” u Raincima održano Ekipno prvenstvo BiH u krosu, na kome je nastupilo 12  ekipa koi su se takmičili u svim starosnim kategorijama počev od cicibana-ki, pionira-ki, dječaka-ica, mladjih juniora-ki, juniora-ki do seniora-ki.

Takmičenje je otvorio šef kabineta načelnika općine Kalesija gospodin Mujo Tosunbegović, dok je učesnike pozdravila dopredsjednica  Atletskog saveza BiH Đurđica Rajher Šišul.  Ekipa AK “Sloboda Tehnograd” osvojila je titule ekipnih prvaka BiH za 2022. godinu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji redosljed je sljedeći:

AK “Sloboda Tehnograd”

AK “Banja Luka”

AK “Prnjavor”

U ženskoj konkurenciji plasmani su sljedeći:

AK “Sloboda Tehnograd”

AK “Prnjavor”

AK “Banja Luka”

Po kategorijama u pojedinačnim plasmani istakli su se Elma Hasanbašić i Nejla Kamerić  koje u pobijedile u trkama na 3000 m  i 4000 m u kategoriji mladjih juniorki i juniorki,

Ena Bećirović  i Ema Mešković koje su osvojile 2 odnosno 3 mjesto u kategoriji djevojčica,

Pored osvojenih titula ekipnih pvaka i prvakinja BiH za 2022 godinu, na ovom takmičenju proglašeni su  najbolje ekipe sa područja Federacije BiH gdje su u muškoj  i u ženskoj konkurenciji najbolji  takmičari – ke AK “Sloboda Tehnograd” ispred AK “Goražde” i AK “Bosna”.

Ovom prilikom se najiskrenije zahvaljujemo rukovodstvu Aero kluba „Tuzla” na podršci u organizaciji takmičenja.

Prema Kalendaru takmičenja  ASBiH za 2022 godinu, već narednog vikenda naši  takmičari-ke će nastupiti Prvenstvu BIH na 10000 m i i brzom hodanju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,