Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki uspjeh bh. sporta: Čelični Tuzlak završio dupli triatlon od 452 km! (FOTO)

Preuzmite sliku

Mladen Nedić – „Čelični Bosanac“ niže uspjehe: Okončao dupli triatlon dug 452 kilometra!

Tuzlak Mladen Nedić, „Čelični Bosanac“ jedan od rijetkih sportista koji brane boje Bosne i Hercegovine na takmičenjima u disciplinama na granici ljudske izdržljivosti, proteklog vikenda je napravio novi podvig.

Kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, Nedić je proteklog vikenda u slovenskim Bakovicama učestvovao na Svjetskom prvenstvu u dvostrukom ultra trialtonu (dvostruki ironman) i postao prvi Bosanac i Hercegovac koji je uspio završiti uvu utrku.

Utrka se sastojala od 7.6 km plivanja (20 krugova) u umjetnom jezeru pored Bakovaca, 360 km vožnje bicikla (72 kruga) bez vožnje u zavjetrini i dva maratona, 84.4 km, sa sveukupno pređena 452 kilometra.

Mladen Nedić je utrku okončao vremenom od 28.45.41 sa zaostatkom od osam sati za pobjednikom Winn Smithom Matthewom iz Velike Britanije.

Primarni cilj mi je bio završiti trku u limitu od 34 sata, te dostojno predstaviti Bosni i Hercegovinu, Tuzlu i klubove BK Jedinstvo i ARK Rekreativci čiji sam član. Na kraju sam postignutim vremenom više nego zadovoljan, kada se uzme u obzir težina i zahtjevnost trke, te period u uslovi priprema za ovo takmičenje – istakao je Mladen Nedić, „Čelični Bosanac“.

Uporni Tuzlak, koji se ovim zahtjevnim sportom bavi rekreativno s jedinim ciljem da motiviše mlade koji će nastaviti njegovim putem, posebnu zahvalnost ističe svom timu, porodici i sponzorima bez kojih nebih mogao nastupiti na takmičenju gdje se zbog njega po prvi put vijorila zastava Bosne i Hercegovine.

Bez podrške porodice i mog tima koji me pratio nepunih 30 sati, sigurno ne bih mogao uspjeti, kao niti bez finansijske pomoći sponzora i donatora Xella BH doo, Opština Tuzla, NLB Banka, Bony, Navigo sistem, M bike shop, Pharma Maac i gospodina Nezira Čorbića – istakao je Nedić.

Svjetsko prvenstvo u Sloveniji održano je pod okriljem Svjetske ultra triatlonske organizacije UITA. (Promus media)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,