Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki gubitak za UFC borca: Preminuo otac Khabiba Nurmagomedova

Preuzmite sliku

Abdulmanap Nurmagomedov, otac UFC-ova borca Khabiba, preminuo je u 58. godini u Moskvi od komplikacija povezanih s koronavirusom, javlja Russian Times.

Svjetski poznati stručnjak za MMA u aprilu je imao problema s plućima, ali je odbijao testiranje na koronavirus. Kad mu se stanje pogoršalo, prebačen je iz Dagestana u Moskvu, gdje je ustanovljeno da ima koronavirus. Par danas kasnije pretrpio je srčani udar te je morao na hitnu operaciju.

Nakon zahvata je stavljen u induciranu komu iz koje se nedavno probudio, da bi danas izgubio bitku s komplikacijama vezanim uz posljedice srčanog udara i koronavirusa.

Abdulmanap je trenirao Khabiba tokom njegove čitave MMA karijere u kojoj Nurmagomedov još nema nijedan poraz. Dok je Khabib bio dijete, njegov otac je u porodičnoj kući napravio dvoranu za treniranje, a bio je ekspert u hrvanju i ruskoj borilačkoj tehnici sambo.

Iako nije mogao dobiti vizu i putovati na Khabibove borbe u SAD-u, Abdulmanap je bio njegova najveća podrška, a on i sin bili su u sjajnim odnosima. Khabib je često objavljivao fotografije sa svojim ocem i redovito ga je isticao kao najvažnijeg čovjeka u karijeri. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje