Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Sve spremno za 2. memorijalni turnir u malom nogometu “Srđan Aleksić”

Preuzmite sliku

Grad Tuzla će narednog vikenda biti domćin Drugog međunarodnog memorijalnog turnira u malom nogometu “Srđan Aleksić”.

Tim povodom danas je u SKPC “Mejdan” gdje će biti i odigrane sve utakmice upriličena press konferencija Udruženja građana „Radničke sportske igre“ koji su ujedno i organizatori ovog turnira.

Zadovoljstvo nam je što i ove godine uspijevamo uz pomoć grada Tuzla, BH Telecoma i ostalih sponzora organizovati turnir u spomen na trebinjskog mladića Srđana Aleksića, koji je umro od posljedica batinanja zbog toga što je tokom rata u Trebinju branio sugrađanina islamske vjeroispovijesti.” – kazao je Mirsad Gavranović.

Na malonogometnom turniru će učestvovati sedam ekipa uzrasta (godišta 2003, 2004) odnosno: FK “Sloboda” Tuzla, ŠF “Bambi” Tuzla, NK “Vinkovci” Vinkovci, Akademija “Sava Milošević”  Bijeljina, ŠN “Romari” Vitez, Hypo Limač Osijek, NK “Bratstvo” Gračanica, te tri ženske ekipe: ŽFK “Sloboda” Tuzla, ŽFK “Sloga” Petrovo i ŽFK “Gradina” Srebrenik.

Turnir će se odigrati u tri kategorije – dječaci godišta 2003. i 2004., te nogometašice uzrasta 2000. godište i mlađe.

  • turnir-srdjan-aleksic1
  • Turnir počinje 27.2.2016. godine u 10:00 sati, a svečano otvaranje će biti u 13:30 sati u Velikoj dvorani SKPC “Mejdan” Tuzla. Turnir će otvoriti Rade Aleksić, otac Srđana Aleksića, i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

    Svečano otvaranje turnira će uveličati i nastup članova UKUD-a “Zvonko Cerić” Tuzla, a dogovoreno je i odigravanje jedne revijalne utakmice između veterana FK Sloboda i veterana grada Tuzla.

    Drugog dana turnira odnosno u nedjelju od 12:30 sati planirana je završnica turnira, podjela pehara, nagrada i priznanja koje će najuspješnijim ekipama i pojedincima uručiti gost turnira Srđanov otac Rade Aleksić.

    Takođe, treba istaknuti da će svoj volonterski doprinos organizaciji Drugog međunarodnog memorijalnog turnira u malom nogometu “Srđan Aleksić” dati učenici OŠ “Slavinovići”.

    Ulaz za sve zainteresovane na oba dana turnira biće besplatan. Sve informacije možete dobiti na sljedeće brojeve telefona: Mirsad Gavranović 061/151-857, Samir Neimarlija 061/724-196, i na web stranici rsituzla.net. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,