Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Takmičenje u sportskom penjanju posvećeno Radetu Šimiću

Preuzmite sliku

Penjački klub “UP” kojeg vode vrhunski bh. alpinisti u subotu 15. oktobra u BKC-u Živinice organizuje međunarodno takmičenje u sportskom penjanju na umjetne stijene.

Ovo je ujedno najveće takmičenje ove vrste u BiH koje će ove godine biti posvećeno Radetu Šimiću poručniku Oružanih snaga BiH (OS BiH), alpinisti i planinaru, koji je poginuo na planini Prenj 14. februara 2021. godine.

Organizatori navode da je broj mjesta popunjen, a takmičenje na kome će učešče uzeti takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine počinje u 11:00 sati uz LIVE prenos događaja na Facebook stranici glavnog sponzora “Edelweiss mountain Lodge Bjelašnica” koji je generalni sponzor manifestacije.

Za razliku od prošle godine izgrađena je još jedna stijena za sportsko penjanje koja je finansirana sredstvima iz bužeta grada Živinice.

Za prva tri osvojena mjesta obezbijeđene su novčane nagrade u iznosima od 1.000 KM, 600 i 300 KM.

Finale ide prvo u disciplini boulder (2 boulder), nakon toga slijedi jedan težinski smjer. Bodovat će se dvije discipline te proglasiti pobjednik.

Podsjetimo klub “UP” ima i školu penjanja za djecu te i oni imaju svoj takmičarski dio, a svi pristuni gosti mogu probati penjanje.

“Slobodno povedite djecu uz muziku i druženje i navijanje bit će im sigurno zabavno” – navode organizatori ovog takmičenja koji su veliku zahvalnost iskazali brojnim sponzorima koji su nesebično podržali ovu jedinstvenu manifestaciju. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje