Streljana u Mejdanu: Solari 47 puta tresli mrežu Omladinca!
Foto: Tuzlanski.ba

Da su kojim slučajem znali šta ih čeka u maloj dvorani Mejdan, rukometaši lukavačkog Omladinca najradije bi preskočili meč protiv Slobode Solana.

solari-za-tuzlanski-2

Možda su se potajno nadali da će namučiti jednog od lidera Prve lige FBiH – Sjever, no popularni Solari su im priredili takvu kišu golova da će je gosti iz Lukavca dugo pamtiti.

Sloboda Solana je slavila sa 47:34 (22:11), a da su imali malo više prisebnosti u zadnjim trenucima susreta sigurno bi stigli do 50 postignutih golova!

„Crveno – crni" su poveli 4:1, Lukavčani stižu na 4:4 ali taj egal je bio kratkog daha. Već do poluvremena Solari bježe na 22:11, a u drugom poluvremenu priređuju publici u Mejdanu pravu atrakciju. Rukometaši Slobode su goste deklasirali granitnom odbranom, brzom igrom i kontrama. Bilo je tu suhih listova, cepelina, pregršt projektila u rašlje...

solari-za-tuzlanski

U drugom poluvremenu su odbrane popustile pa su i gosti postigli nekoliko atraktivnih golova, što je rukometna tuzlanska publika znala nagraditi aplauzom.

U redovima Solara u listu strijelaca se upisao 10 rukometaša. Najefikasniji su bili Babović sa osam, Šahdanović i Smajlović sa po sedam, te Hajdarhodžić, Mujezinović i Ramić koji su postigli po pet golova.

Nakon ove pobjede rukometaši Slobode Solana nastavljaju mrtvu trku sa Maglajem oko mjesta koje vodi u Premijer ligu BiH.

J.J / Tuzlanski.ba