Pogledajte kako je Bosanac porazio Cro Copa u bokserskom obračunu u Skenderiji!
Foto: Tuzlanski.ba

Na spomenutoj snimci Cro Cop boksa u finalu međunarodnog amaterskog bokserskog turnira u sarajevskoj Skenderiji protiv domaćeg borca Jasmina Sejdinovića

boksmec45

Ovih dana se na bespućima YouTube video servisa pojavila iznimno rijetka, a može se reći i raritetna snimka boksačkog meča Mirka Filipovića iz 1999. godine.

Radi se vjerovatno o jedinoj snimci hrvatske borilačke legende iz faze karijere (1996. - 1999.) u kojoj je napravio kratku pauzu s kick boksom i vratio se u amaterski boks.

Na spomenutoj snimci Cro Cop boksa u finalu međunarodnog amaterskog bokserskog turnira u sarajevskoj Skenderiji protiv domaćeg borca Jasmina Sejdinovića. Filipović je najavljen kao izuzetno kvalitetan bokser koji je u tom trenutku imao 55 bokserskih mečeva od čega čak 48 pobjeda te je bio dvostruki prvak Hrvatske i reprezentativac države.

Na kraju zanimljivog dvoboja, Sejdinović je slavio odlukom sudaca te je uzeo zlato, a Filipović srebro. Zanimljivo, najboljim tehničarem turnira je proglašen kasniji profesionalni boksački svjetski prvak, Stipe Drviš. Upravo je Drviš danas Filipovićev trener za 'ruke' koji ga je uspješno proveo kroz posljednje K-1 WGP Finale, a suradnja je nastavljena i uoči meča protiv Aleksandera Emelianenka u Moskvi.

Mirko se nakon amaterske bokserske epizode još uspješnije vratio u Japan gdje je 1999. pod vodstvom novog menadžera Orsata Zovka i trenera Marjana Žižanovića stigao do K-1 WGP Finala gdje je poražen od Ernesta Hoosta. Ostalo je istorija... (Tportal.hr)