Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Skandal u srbijanskom sportu, sjajna olimpijka javno se odrekla reprezentacije

Preuzmite sliku

Najbolja srbijanska bokserka Nina Radovanović odlučila je da više ne želi nastupati za reprezentaciju i to je javno objavila na društvenim mrežama.

Sportski skandal potresao je Srbiju i ova zemlja ostala je bez odlične olimpijke. Radovanović je oduševila Srbiju izvrsnim nastupima na Olimpijskim igrama u Tokiju kada je potpuno neočekivano stigla do četvrtfinala.

U Tokiju je Radovanović stigla na jedan korak od medalje i postala prva srbijanska olimpijka u ovom sportu, ali ni to nije bilo dovoljno da je se pozove na Evropsko prvenstvo.

Takmičenje se održava u Budvi između 11. i 23. oktobra, a seletorov poziv dobilo je šest bokserki, ali ne i Radovanović koja je ispisala historiju boksa u ovoj zemlji.

  • Stoga, odlučila je povući se iz reprezentacije. Danas je objavila niz storija na svom Instagram profilu i objasnila je zbog čega se neće takmičiti za reprezentaciju.

    “Ugasite svjetlo ko posljednji izađe! Znam da ovo nije senzacija u moru mnogo gorih vijesti u zemlji, ali eto nije loše znati da Srbija vrvi od perspektivnih olimpijaca, boksera i bokserki. Struka je kroz institucije odlučila da će im jedan manje-više biti neosjetan da se bori za drugu državu. Samo da obavijestim sve ljude koji su se interesovali šta se događa, da sam danas zvanično obaviještena da nisam predstavnik Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu i da je to odlučio selektor. Tu bih svoju saradnju sa Bokserskim savezom Srbije zatvorila i nastavila dalje. Ako je tako, tu nema mjesta za diskusije”, napisala je na svom profilu Radovanović.

    U ovoj objavi evidentno je da će Beograđanka nastupati za neku drugu reprezentaciju u budućnosti, ali još uvijek nije poznato ko bi to mogao biti.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje