Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjajne partije: Jasmina Tinjić izborila finale 25.000 dolara vrijednog ITF turnira u Švedskoj!

tinjiiic
Preuzmite sliku

Nakon Turske, Jasmina nastavlja sa fantastičnim partijama i na turniru u Švedskoj…

tinjiiic

U Švedskom gradu Kristinehamn igra se 25.000 dolara vrijedan ITF turnir. Nakon sjajnog izdanja u Turskoj, Jasmina Tinjić nastavlja istim tempom. Puna samopouzdanja uz evidentan uspon forme Jasmina stigla do finala ovog izuzetno jakog turnira. 

U prvom kolu Jasmina je savladala Annu Danilinu iz Kazahstana rezultatom 2:0 (61, 6:4). U drugom kolu Mimi je nastavila sa dominacijom i još ubjedljivije savladala Belgijanku Ysaline Bonaventure rezultatom 2:0 (6:1, 6:1).

U četvrtfinalu Jasmina se sastala sa domaćom predstavnicom, Šveđankom Rebeccom Peterson, ali ni ona nije uspjela našoj Mimi “otkinuti” set, rezultat 2:0 (6:2, 6:4).

U polufinalnom okršaju Jasmina je uspjela savladati i posljednju prepreku do finala, neugodna Ruskinja Marina Melnikova poražena je 2:0 (6:1, 7:5). U drugom polufinalnom meču Crnogorka Danka Kovinčić slavila je protiv Srbijanske predstavnice Jovane Jakšić rezultatom 2:0 (6:2, 7:6).

– Spremna sam, igram dobro, hvala Bogu zdravlje me služi, tako da sutra u finalu očekujem dobar meč a baš kao i svaki put kada izađem na teren daću sve od sebe da pobjedim za Tuzlanski.ba iz Švedske poručila je Mimi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: