Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Plivači tuzlanskog “Zmaj-Alpamma” donijeli 5 medalja sa mitinga iz Srbije

Preuzmite sliku

U subotu, 13. jula, u Vrbasu (Srbija) je održan 10. Međunarodni plivački miting “Bjelica” kup 2019. Na ovom takmičenju učestvovalo je 398 takmičara iz 24 kluba i četiri države: Mađarske, Hrvatske, Srbije i BiH. Plivalo se na otvorenom olimpijskom (50m) bazenu sa šest staza i elektronskim mjerenjem.

Plivački klub “Zmaj-Alpamm” iz Tuzle je nastupio sa četiri takmičara: Asja Zolotić, Amna Dračić, Danijel Iličković i Kenan Dračić. Plivači “Zmaja”osvojili su ukupno pet medalja: 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu.

Asja Zolotić (2005.) je osvojila dvije zlatne medalje u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara slobodno. U utrci 50 metara prsno oborila je rekord mitinga u kategoriji djevojčica 14 godina.

Kenan Dračić (2006.) osvojio je dvije srebrene medalje u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara slobodno.

Danijel Iličković (2004.) osvojio je treće mjesto u disciplini 50 metara prsno, te peto mjesto u disciplini 50 metara slobodno.

Amna Dračić (2003.) je zauzela četvrto mjesto u disciplini 50 metara prsno.

– Nažalost, zbog loših vremenskih uslova i jakog pljuska otkazan je drugi dio takmičenja. U drugom dijelu bile su predviđene 100 i 200 metarske discipline, te zbog toga žalimo jer su naši “zmajevi” u prvom dijelu pokazali dobru formu. Svi plivači su popravili svoja najbolja vremena. Obzirom da je ovo takmičenje u olimpijskom (50 metarskom) bazenu u kojem naši plivači nemaju priliku trenirati, zadovoljni smo postignutim rezultatima naših mladih plivača. Čestitamo svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće u daljem radu – istakli su u PK “Zmaj-Alpamm” Tuzla.

Inače, ovo je bilo posljednje takmičenje u plivačkoj sezoni 2018/2019., te u narednom periodu predstoji kratka ljetna pauza. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,