Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Plesna grupa “Diamonds” osvojila zlato na prestižnom takmičenju u Austriji

Preuzmite sliku

Latino grupa “Diamonds” Tuzlanskog Centra za ples i rekreaciju osvojila je prvo mjesto na IDS European Championship u Austriji.

Grupu od šest plesačica predvodila je trenerica i koreografkinja Irna Alić. Za naš portal Irna govori o trudu i pripremama, ali i značaju ove medalje za “Diamonds“.

“Posljednja osvojena medalja je jedna od značajnijih s obzirom na to da je osvojena u Austriji čime nam se otvara put ka Evropskim nastupima. To svakako zahtjeva i ozbiljniji rad i odricanje da bi se postigli ovakvi rezultati”, započinje Irna Alić.

  • Iza njih je, priča Irna, ozbiljan period rada u trajanju od šest mjeseci, a posljednjih mjesec dana je intenzitet znatno povećan što je i dovelo do ovakvih rezultata.

  • Grupa “Diamonds” i Centar za ples i rekreaciju Tuzli vraćaju plesnu energiju što potvrđuje i zainteresovanost građana.

    “Svakako da je svaki naš nastup propraćen od strane građanstva što uveliko povećava zainteresovanost ljubitelja plesa, a posebno mladih da se pridruže našim plesnim sekcijama”, kazala je Irna Alić za Tuzlanski.ba

    Inače, latin show formacija postoji skoro dvije godine, a za tako kratak period ove djevojke uspjele su stati rame uz rame sa dosta iskusnijom konkurencijom.

    “Time smo pokazale da se predanost, trud i ljubav prema plesu itekako isplate.”, kaže Irna, dodavši da su do sada osvojile prvo mjesto na Mediteran Open Dance u Mostaru, prvo na Victory Dance Competiton u Zenici te drugo na Tuzla Dance Festu.

    Članice formacije “Diamonds” nastavljaju ostvarivati uspješne rezultate i predstavljati kako grad Tuzlu tako i Bosnu i Hercegovinu.

    Odlazak na takmičenje u Austriju omogućili su sponzori: Tehnograd Company, hotel “Vertigos“, hotel “Tehnograd”, d.o.o. Tuzla- kvarc, PZU apoteke Tigris Farm.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje