Foto: Tuzlanski.ba

Na igralištu Osnovne škole 'Pasci'  u Par Selu proteklog vikenda odigrane su finalne utakmice noćnog VIII. Malonogometnog turnira 'Par Selo CUP 2019'  kojeg organizuje Udruženje mladih Par Selo- Dubrave

Ekipa 'Veren stan' Živinice odbranila je titulu najboljeg tima na ovom turniru u kategoriji seniora i osvojila vrijednu nagradu od 5 000 KM, pehar i diplomu.

Drugoplasirani  u istoj kategoriji je 'Armensa Team' Tuzla, treće mjesto je zauzeo FT 'Doborovci' iz Gračanice, a četvrto 'Ječmište' Tuzla.

Najboljim igračem turnira proglašen je Maid Ramić iz 'Veren stana' , a najbolji strijelac turnira je bio Senahid Mujić iz iste ekipe. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Boris Radovanović iz ekipe 'Ječmište' dok je ekipa TRB 'Tuzla' osvojila laskavu nagradu 'Marko Andrić Tarzo' za fair play ekipu.

U kategoriji veterana najboljim se pokazala ekipa 'Crvene Njive' Tuzla, a drugo mjesto u ovoj kategoriji su zauzeli igrači tima 'Restoran Zlatnik' Tuzla.

Na ovogodišnjem turniru učestvovale su 24 ekipe iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, te Brčko Distrikta. Utakmice su sudile licencirane sudije iz Premijer futsal lige BiH kao i sudija sa licencom FIFE.

Za 16 dana turnira brojni posjetioci su mogli uživati u spektakularnim utakmicama , svim čarima malog nogometa i sportskim umijećima brojnih igrača iz cijele BiH.

“ Turnir je bio fantastičan ove godine. Utakmice su bile jako posjećene, posebno finalne gdje su igrali gotovo svi nogometaši iz futsal reprezentacije BiH. Ovo je jedan od najboljih sportskih događaja u državi i nastojimo da ga svake godine dižemo na viši nivo, što nam je tendecija i za narednu godinu. Imali smo veliku podršku Grada Tuzle, brojnih donatora ali i volontera. Naredne godine bit ćemo još bolji i jači.”- poručio je Boris Filipović, predsjednik Udruženja mladih Par Selo- Dubrave i zahvalio svojim sugrađanima na velikoj podršci.

Odlične utakmice, zabavno muzički program, raznovrsna ugostiteljska ponuda te niz drugih sadržaja bili su na raspolaganju brojnim posjetiocima svih nacija i generacija koji su ovo ljeto postali bogatiji za neka nova poznanstva i prijateljstva što i jest primarni cilj ovog turnira. (Tuzlanski.ba)