Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održano takmičenje u Teksasu: Red Bull Cliff Diving, sljedeća stanica – Mostar

Preuzmite sliku

Odbrojavanje do dolaska najboljih svjetskih skakača i skakačica u našu zemlju može početi: proteklog vikenda takmičili su se u Teksasu, a za nepune dvije sedmice – 15 i 16. septembra – svoje nevjerovatne akrobatske skokove izvodiće sa Starog mosta u Mostaru.

U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima po našem vremenu, na liticama Hell's Gate, na jezeru Possum Kingdom u Teksasu, održano je četvrto takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017. I ova, kao i prethodne tri stanice, donijela je dosta iznenađenja i preokreta.

Sjajnim skokom u finalnoj seriji do pobjede je došao Blake Aldridge (UK), a slijedili su ga Jonathan Paredes (Meksiko) na drugom i David Colturi (SAD) na trećem mjestu. Aldridge je ovom pobjedom izbio na čelo ukupnog poretka, njegov zemljak Gary Hunt je sada drugi, Paredes treći, dok je Orlando Duque (Kolumbija) s prvog pao na šesto mjesto.

  • Na četiri dosadašnja takmičenja ove sezone pobjeđivala su četiri različita skakača, a trojica su se smjenjivala na čelu ukupnog poretka. Konkurencija nikada nije bila žešća, a stanje na tabeli neizvjesnije, što obećava uzbudljivo takmičenje u Mostaru.

    U takmičenju žena dominirala je aktuelna prvakinja Rhiannan Iffland (Australija), ubilježivši treću pobjedu ove sezone. Drugo mjesto pripalo je Adriani Jimenez (Meksiko), a treće Heleni Merten (Australija). Identičan je redoslijed i u ukupnom poretku prvenstva žena, no Iffland je sada velikih 170 bodova ispred Jimenez, tako da bi dobrim rezultatom u Mostaru mogla zapečatiti titulu.

  • Red Bull Cliff Diving karavan 15 i 16. septembra po treći put stiže u grad na Neretvi, na pretposljednju stanicu sezone, koja bi – s obzirom na stanje u poretku u obje konkurencije – mogla biti presudna u utrci za titule. Ono što se sa sigurnošću može očekivati jeste vrhunski sportski spektakl na Starom mostu.

  • Za sve informacije i vijesti o prvenstvu, pratite www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje