Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napao 72-godišnjeg djeda, par trenutaka kasnije poniženi pljačkaš molio je za milost

Preuzmite sliku

Nije nikakva tajna da na ulicama Brazila morate biti posebno oprezni zbog velikog broja kriminalaca. Ipak, ponekad i pljačkaši izvuku deblji kraj u sukobu sa “običnim” ljudima.

Kriminalci najčešće za mete biraju žene ili starije osobe jer smatraju da će oni pružiti najmanji otpor (ukoliko ga uopšte pruže) kada se god nađu u pogrešnim dijelovima grada.

Jedan kriminalac je doživio neviđenu sramotu kada je pokušao da opljačka starijeg čovjeka koji se na prvi pogled ni po čemu nije razlikovao od brojnih prethodnih žrtava.

Pokušao je da ga opljačka, a sve se završilo tako što je 72-godišnji jiu-jitsa majstor sjedio čovjeku na grudima i tukao ga.

Edson Franco Penteado je vlasnik crnog pojasa u Jiu-Jitsu i čak i u osmoj deceniji zna kako da se odbrani od svih koju mu prijete.

Lopov je završio na asfaltu i molio je za milost dok ga je ovaj superdeka “čuvao” dok ne dođe policija. Uz to mu je podijelio i nekoliko vaspitnih.

Još jedan čovjek se ohrabrio da se sukobi sa poniženim pljačkašem, a scena je trajala nekoliko minuta. Tako je starac obrukao čovjeka koji je sijao strah ulicama zbog čestih napada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,