Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar na prijemu u Federalnom ministarstvu kulture i sporta

Preuzmite sliku

Popularno

Federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević ugostila je danas, 25. septembra, u Ministarstvu najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar, nakon sjajnog uspjeha koji je mlada Mostarka ostvarila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Prijemu su prisustvovali i Lanin trener, Damir Đedović, pomoćnik ministrice za sport, Adnan Džindo i šefica Ureda, Anita Vlašić.

“Draga naša Lana, neka svi tvoji dosadašnji uspjesi budu samo djelić onog što će pisati u tvojoj bogatoj sportskoj biografiji. Nastavi da sijaš!”, poručila je prilikom današnjeg susreta ministrica Lani

Uz čestitku za izuzetne rezultate koje je ostvarila, ministrica Vlaisavljević je uputila Lani podršku na putu do njenog novog izazova – Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, a Lana i trener Damir informirali su ministricu i njen tim o brojnim obavezama u predstojećem periodu te napornim treninzima koji našu plivačicu očekuju kako bi ostvarila buduće ciljeve.

Razgovarano je i o implementaciji izgradnje jednog od kapitalnih projekata Ministarstva, bazena u Mostaru, a ministrica Vlaisavljević iskazala je spremnost da Ministarstvo, u saradnji sa Gradom Mostarom i Direkcijom za izgradnju kultuno-sportskog centra u Mostaru, pomogne u bržoj realizaciji ovog značajnog projekta, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje