Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na međunarodnom atletskom mitingu u Ljubljani Edhem Vikalo osvojio drugo mjesto

Preuzmite sliku

Na međunarodnom atletskom mitingu u Ljubaljani Edhem Vikalo u finalnoj trci na 60 metara osvojio je 2. mjesto. Ovu dionicu istrčao je u vremenu 6.77 sekundi, što je ujedno najbolje vrijeme istrčano ove sezone.

U polufinalnoj trci istrčao je 6.80 sekundi. Nakon Beograda i Ljubljane ovo je odlična uvertira za predstojeće U23 Mediteransko dvoransko takmičenje koje će biti održano 22. januara ove godine u Valensiji.

Ekipu koju čine Bakir Musić, Nikola Pavljašević, Danis Avdić, Benjamin Topčagić, Nudžejma Vrabac, Ema Mešković i Elma Hasanbašić u pratnji trenera Kade Delić Selimović i Jasmina Gavranovića očekuju pripreme od 7. do 17. januara u Makarskoj za nastup na dvoranskim takmičenjima.

– Očekujemo obaranje novih ličnih i državnih dvoranskih rekorda – saopćeno je iz Atletskog kluba “Sloboda-Tehnograd” Tuzla.

U SKPC Mejdan 7. januara održan je trening dječije atletike, povodom realizacije projekta RSD Sloboda, s ciljem razvoja psiho-motoričkih sposobnosti djece. Cilj projekta je uključenje djece u sportske aktivnosti, razvoj sporta i učešće u njemu. Pored atletike, treninzi se održavaju u sportskoj gimnastici i karateu – navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,