Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalifikacije za ekipno prvenstvo Evrope: Ema Lovrić članica “STK Kreka” pozvana u seniorsku reprezentaciju BiH

Preuzmite sliku

Novo veliko priznanje stiglo je na adresu STK “Kreka” iz Tuzle čija je stonoteniserka pozvana u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine za mečeve kvalifikacije za Evropsko ekipno prvenstvo u stonom tenisu.

Stonoteniski Bosne i Hercegovine (STS BIH) je domaćin završnice kvalifikacija za Evropsko ekipno prvenstvo (Malme, Švedska, septembar 2023.) Kvalifikacije se održavaju se u Sarajevu, Olimpijska dvorana Ramiz Salčin, ovog vikenda, 15.-16. oktobra.

Organizacioni komitet STS BIH u sastavu Alić Anes, Mujezinović Amela i Pajević Mirsad su realizovali opsežne pripreme za organizaciju i provedbu evropskih kvalifikacija, na kojima učestvuju:

– Ženske reprezentacije Engleska, Estonija i BIH

– Muške reprezentacije: grupa B2 Holandija, Irska, Norveška i grupa B3 Turska i Estonija (Armenija odustala)

U petak 14.10. je dolazak reprezentacija kada je planiran oficijelni trening u vrememnu od 17.00-21.00.

Raspored ekipnih mečeva:

Subota 15. oktobar. 2022.

11:00 Engleska – Bosna i Hercegovina

15:00 Holandija – Norveška

19:00 Engleska – Estonija

Nedjelja 16. oktobar 2022.

11:00 Holandija – Irska; Turska – Estonija

15:00 Estonija – Bosna i Hercegovina

19:00 Irska – Norveška

Ženska reprezentacija BiH nastupa u sastavu Biogradlić Džana, Gnjatić Marija, Mešetović Harisa i Lovrić Ema, selektor Kujundžić Nada.

Napominjemo da muška reprezentacija BiH, u sastavu Konjić Edin, Mihailović Luka i Nikola, selektor Ivanek Vladimir nastupaju u Atini, Grčka i u grupi su sa Grčkom i Litvanijom.

Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe će se plasirati u završnicu takmičenja za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Delegat takmičenja je Matijević Spasoje (Hrvatska), a mečeve sude međunarodne sudije: Pašić Sead, Šehić Sead, Antonić Slavko, Divović Ibrahim i Sarajlić Saša.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje