Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kuglaši Slobode osvojili Kup FBiH

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda u kuglani Zetra u Sarajevu odigran je Kup FBIH, a učešće je uzelo 8 ekipa.

Prvi dan takmičenja nastupile su 2 ekipe Vogošća i Bosna iz Visokog dok je drugog dana nastupilo preostalih 6 ekipa.

U nedjelju je odigano šest blokova a u svakom bloku nastupao je po jedan igrač iz svake ekipe.

Prethodnih nekoliko godina borbu za prva dva mjesta koja vode na finalni turnir Kupa BiH obično su vodili Posušje, Kakanj i Sloboda. Tako je bilo i ovaj put, sa mnogo preokreta i do posljednjih kugli nije se znalo ko će izboriti prolaz na Kup BiH.

U prvom bloku najbolji rezultat je ostvario Pere Petrić sa 622 oborena čunja i doveo ekipu Posušja na prvo mjesto.

U drugom bloku za ekipu Kaknja nastupio je Nermin Hrustemović i odigrao najbolji pojedinačni rezultat ovog takmičenja sa 631 oboreni čunj čime je ekipa Kaknja preuzela vodstvo od Posušja.

U trećem bloku najbolji je bio igrač Slobode Samir Jogunčić sa 615 oborenih čunjeva dok su igrači Kaknja i Posušja u ovom bloku odigrali izuzetno loše pa je poslije tri bloka ekipa Kaknja imala prednost od 50-ak čunjeva u odnosu na Slobodu i Posušje.

U četvrtom bloku Dinko Dundić iz Kaknja fenomenalnim startom sa 186 oborenih čunjeva na jednoj stazi je nagovijestio odličan rezultat ali do kraja nije izdržao takav tempo pa se zaustavio na konačnih 621 oboreni čunj što je njegovoj ekipi omogučilo poslije četvrtog bloka prvo mjesto i prednost u od 87 čunjeva u odnosu na Slobodu za koju je u ovom bloku nastupio Mirsad Jogunčić i odigrao odličnih 584 oborena čunja, na trečem mjestu je bila ekipa Posušja koja je za Slobodom zaostajala 18 čunjeva, a za Rudarom 105 čunjeva.

I kada su svi očekivali da će Rudar osvojiti Kup FBIH desio im se neshvatljiv pad u igri pa su u petom bloku izgubili gotovo svu prednost u odnosu na Slobodu za koju je nastupao Midhat Jogunčić i oborio fenomenalnih 615 čunjeva i smanjio razliku na samo 4 čunja u odnosu na Rudar, a povečao razliku na 92 čunja u odnosu na Posušje.

U posljednjem bloku očekivala se borba između Rudara i Slobode za prvo mjesto a teško je bilo vjerovati da se Posušje može približiti ovim ekipama ali da je u sportu sve moguće pokazalo se i ovaj put.

Izuzetnu lošu igru Amara Alagića koji je oborio za njega skromnih 502 čunja iskoristili su Senad Jogunčić sa oborenih 562 čunja što je bilo dovoljno za prvo mjesto ekipi Slobode i Ivan Petrić koji je oborivši 609 čunjeva nadoknadio prednost od 96 čunjeva zaostatka i doveo ekipu Posušja na drugo mjesto i plasman u završnicu Kupa BiH. Ekipa Rudara je završila na trećem mjestu.

Konačan poredak:

Sloboda 3451
Posušje 3407
Rudar 3396
Mostar 3343
Željezničar 3328
Vogošća 3323
Tomislav 3159
Bosna Visoko 3121

Dvije prvoplasirane ekipe su izborile pravo nastupa na završnici KUP-a BIH koja se igra aprilu.

Za ekipu Slobode su nastupili: Mirza Nezirović 549, Nermin Kasumović  537, Samir Jogunčić 605, Mirsad Jogunčić 584, Midhat Jogunčić  615, Senad Jogunčić 561. Ukupno: 3451.

U ekipi su bili još Jasmin Jogunčić, Mirza Jogunčić, Nenad Ivanović, Aco Lakić i trener ekipe Zijah Jogunčić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,