Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Klupko se odmotava: Karabatić i društvo namjestili još jednu utakmicu!?

karabatic2
Preuzmite sliku

Francuska je policija na konferenciji za novinare objavila vijest da sumnja kako utakmica koju su rukometaši Montpelliera namjestili protiv Cesson-Rennesa prošle sezone nije jedina.

karabatic2

Montpellier je 26. aprila, 16 dana prije sporne utakmice protiv Cesson-Rennesa, igrao u gostima kod posljednje plasirane momčadi na kraju sezone, Nimesa, i doživio prvi od dva poraza u sezoni. To ne bi bilo sumnjivo da britanske i azijske kladionice (internetske) nisu prijavile kako su za vrijeme tog susreta protiv Nimesa stizale velike uplate na poraz Montpelliera!

Nimes je na kraju ispao iz lige, a Montpellier osvojio osmi naslov u posljednjih devet godina prve francuske rukometne lige. Spomenutih 16 dana kasnije uslijedio je novi poraz kod Cesson-Rennesa, a tada su uplate bile u nekoliko kladionica širom Francuske, a iste su izvršavale djevojke igrača, te neki članovi kluba, prenosi Dnevnik.hr.

Sud u Montpellieru je u utorak navečer podigao optužnicu, između ostalih, i protiv uglednog francuskog rukometaša Nikole Karabatića, jednog od najboljih na svijetu zadnjih godina. Iste optužnice terete njegovog brata Luku, zatim i djevojke braće Karabatić protiv kojih je podignuta optužnica za ilegalno klađenje, a među optuženima je i sadašnji francuski reprezentativac Samuel Honrubia.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: