Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Khamzat Chimaev se potukao s timom Khabiba Nurmagomedova

Preuzmite sliku

Prvi redovi VIP zone gledališta na UFC 280 priredbi bili su puni poznatih boraca i imena iz svijeta borilačkog sporta, uključujući trenutno najveće zvijezde same UFC promocije.

Tako se tamo našao i onaj o kojem se posljednje dvije godine možda i najviše piše. To je švedsko-čečenski borac Khamzat Chimaev.

Razgovor završio na neočekivan način

Neki prvi dojam njegovog dolaska bio bi namjera pružanja podrške Islamu Makhachevu, no čini se da tako nije bilo. Naime, u jednom trenutku je ispred Octagona došlo do žestokog obračuna njega i Islamovog tima.

Na snimci koju je objavio poznati MMA novinar Chamatkar Sandhu, možemo vidjeti Chimaeva kako razgovara s Abubakarom Nurmagomedovim, bratićem Khabiba Nurmagomedova, koji se nešto ranije na programu borio te ostvario pobjedu.

U jednom trenutku njihov razgovor dobio je tenzije, koje su rezultirale odgurivanjem Nurmagomedova od strane Chimaeva, a onda i mahanjem šakama, gdje ne možemo biti sigurno je li neko bio pogođen.

Iako trenutno nije poznato zašto je do ovoga došlo, neke pretpostavke mogu se postaviti.

Što je najgore, to sve se dogodilo tokom pobjedničkog govora Islama Makhacheva.

Islamov tim inače kritizira Khamzata

Ne tako davno iz Eagle MMA tima, kojem Nurmagomedov pripada, počeli su dolaziti komentari prema Chimaevu kako on zbog svog ponašanja nije dobar predstavnik islamske vjeroispovjesti.

Naime, Chimaev ne skriva svoju “partijanersku” stranu, što ekipi iz Mahačkale očito ne ide u skladu s tim kako bi se trebao ponašati borac koji očekuje podršku muslimana u cijelom svijetu.

No, je li tako nešto dobar razlog za dolazak do ovakvih scena? Nismo baš sigurni da je išta, a posebno ne razgovori o religiji.

Je li uistinu to bio razlog ovih nemilih scena, možda uskoro i saznamo, ako neko od sudionika odluči progovoriti o tome.

Ispod teksta možete vidjeti kako je sve izgledalo iz još dva ugla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje