Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

ITF Challenger Dubai: Jasmina Tinjić pobjedom izborila glavni turnir!

jasmina-zaglavlje
Preuzmite sliku

U današnjem meču Mimi je savladala prvu nositeljicu kvalifikacija Amru Sadiković koja nastupa pod Švicarskom zastavom.

jasmina-zaglavljeIako je žrijeb prije početka kvalifikacija bio promjenjen, te mnogo lošiji za Jasminu, ipak je uspjela savladati sve svoje protivnice u kvalifikacijama i plasirati se u glavni turnir ITF Challenger Dubai (75.000$) i na taj način dbraniti prošlogodišnje bodove iz Dubaia.

U prvom kolu kvalifikacija Jasmina je ubjedljivo savladala Sanjanu Sudhir iz Indonezije rezultatom 6-1,6-0. U drugom kolu odmjerila je snage sa Češkom teniserkom Evom Hrdinovom i u tri uspjela savladati svoju protivnicu rezultatom 5-7,7-5,6-1.

U finalu kvalifikacija Jasmina Tinjić se sastala sa prvom nositeljicom kvalifikacija rođenom Makedonkom koja igra pod Švicarskom zastavom, Amrom Sadiković trenutno rangiranom na 234 mjestu ITF ljestvice najboljih svjetskih teniserki.

Dva seta su Jasmini bila dovoljna da se plasira u glavni turnir i na taj način odbrani prošlogodišnje bodove iz Dubaia, i na najbolji način se vratiti među 300 najboljih teniserki na svijetu gdje će okončati ovu kalendarsku godinu, (ternutno je na 291 mjestu ITF ljestvice. Jasmina je savladala Amru Sadiković rezultatom 6-1, 7-6.

Jasmini želimo mnogo sreće u glavnom turniru i u društvu izuzetno kvalitetnih i visokorangiranih teniserki. Mimi sretno!

Tuzlanski.ba

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: