Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Intervju ‘bosanskog čuda’ iz 2016. godine: Tata je Lanu doveo samo da bi naučila plivati, a danas joj Evropa aplaudira

Preuzmite sliku

Popularno

16-godišnje bosansko čudo – Lana Pudar u srijedu je postala seniorska prvakinja Evrope. Da će Lana briljirati na takmičenjima moglo se zaključiti već u ranom djetinjstvu kada je osvajala medalje i pehare.

U prilog gore navedenom govori intervju iz 2016. godine, kada je Lana imala samo 9 godina.

Prije tih 6 godina, Lana je bila veliki talenat, sa ukupno 150 osvojenih medalja na omladinskim takmičenjima predstavila se u odličnom intervjuu za City TV. Ispričala je Lana između ostalog i otkud ona u plivačkim bazenima, te kako je sve počelo.

“Sa pet godina me tata upisao u školu plivanja samo kako bih naučila plivati i onda sam bila jako dobra pa su me treneri odlučili prebaciti u klub. Tu sam već četiri godine”, istakla je 2016. godine Lana Pudar za City TV.

U tim trenucima za mladu Mostarku najdraža je bila bronzana medalja s Piccolo kupa u Sarajevu gdje je svojoj štafeti donijela bronzu, iako je do njenog skoka u bazen ekipa bila posljednja.

“Za ove četiri godine osvojila sam 150 medalja, a od toga 98 zlatnih, 33 srebrene i 19 bronzanih. To je bronza iz Piccolo kupa u Sarajevu. Bili smo zadnji u štafeti i kad sam ja uskočila, prestigli smo ih i osvojili bronzu”, dodala je tada devetogodišnja Lana Pudar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje