Igor Emkić pobijedio tehničkim nokautom u prvoj rundi
Foto: Tuzlanski.ba

Emkić sa dva precizna middle kicka u jetru poslao Žeželića na pod.

igor emkic blU Banja Luci je jučer održan Fight for Glory event na kojem je u glavnoj borbi večeri Denis Marjanović uspio odbraniti WKU titulu svjetskog prvaka. Pored njega u ring su stali Igor Emkić i Alija Tucak koji treba da nastupe i na FFC eventu u Sarajevu, početkom slijedećeg mjeseca.

Igor Emkić se borio sa Lukom Žeželićem i borba je završena već u prvoj rundi nakon što je Emkić sa dva precizna middle kicka u jetru poslao Žeželića na pod. Nakon toga Žeželić nije mogao da nastavi borbi i Emkić je zabilježio još jednu pobjedu prije FFC-a.

Inače ovo je Emkićeva prva borba nakon što je nokautom po prvi put poražen. Emkić je naglasio da namjerava da još više trenira kako bi dokazao šta može i ova pobjeda je očito jedan mali dokaz da ovaj mladi borac planira da održi svoju riječ.

Alija Tucak se borio sa Mladenom Kujundžićem i priredio pravi show za publiku. Tucak je dominirao u prvoj rundi te je otvoreno nudio glavu Kujundžiću koji ga ipak nije uspio pogoditi i nokautirati. Alija je očito bio jako siguran da može izdržati bilo kakav udarac ali je borba ipak završena diskvalifikacijom. Nakon što je Kujundžić spustio ruke, Tucak je nasrnuo na njega glavom i borba je prekinuta. (x-choke.com)