Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Goraždanski planinari osvojili zlato na prvenstvu u Moldaviji

Preuzmite sliku

Goraždanski planinari su osvojili zlatnu medalju u kategoriji U 45 na 9. Međunarodnom orjentiring prvenstvu jugoistočne Evrope u Moldaviji.

Iako je bh. ekipa bila malobrojna u odnosu na druge, postigla je ovaj veliki uspjeh u jakoj konkurenciji, među 600 učesnika iz 20 zemalja.

Orijentiring tim PK „Goražde – Maglić“ se iz Moldavije vratio prepun utisaka i, kako kažu, ispunjenih ciljeva, prenosi Fena

„Imali smo svoje predstvnike u tri kategorije jer to je pojedinačno takmičenje i na kraju se ti pojedinačni rezultati zbrajaju. Samo učešće na ovom prvenstvu za nas je ogroman uspjeh što smo zajedno s ekipom iz Sarajeva dobili povjerenje Orijentiring saveza da predstavljamo BiH, a rezultati nisu izostali. Naš Michal Szameto osvojio je prvo mjesto u kategoriji U45. Također svi naši takmičari su pronašli sve kontrolne tačke u određenom vremenu i niko nije diskvalifikovan“ – kaže predsjednik PK „Goražde – Maglić“ Zajko Šovšić.

Michal Szameto član orijentiring tima ovog kluba je zadovoljan rezultatima.

„Želim se zahvaliti svima koji su nas podržali. Dobili smo toliko lijepih riječi, bez obzira na rezultat. Osjećali smo se kao prava reprezentacija Goražda i BiH, što je prelijep osjećaj”, ističe Szameto.

Ni drugi članovi ne kriju pozitivne utiske iz Moldavije.

„Bilo nam je super u Moldaviji, a ja sam ovaj sport zaista zavolio. Vrijeme nije bilo toliko bitno, koliko pronalazak svih kontrolnih tački, što smo uspjeli i stekli zaista veliko iskustvo koje će nam poslužiti u narednim takmičenjima“, kaže 13. godišnji Nerim Odžaković.

Vođa orijentirin tima PK „Goražde-Maglić“ Fahrudin Hasović poziva roditelje da sugerišu djeci da izađu na planinu.

“Bili bi sretni da roditelji sugerišu svojoj djeci da izađu na planinu i osjete njene čari i da se priključe ovoj djeci njihovi vršnjaci“ kaže Hasović.

Dodaje da bi bili sretni kad bi se njihovoj ekipi priključilo još članova.

„Zadovoljan sam naravno svime što je naša ekipa pokazala ali bih volio da je naša ekipa bila brojnija.”, zaključio je Hasović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje