Foto: Tuzlanski.ba

Općinska prvenstva osnovnih i srednjih škola u odbojci, košarci, atletici i malom nogometu (Male olimpijske igre 2013), održana su u periodu od 04.03. do 23.04.2013. godine.

skole-takmicenja

Od 27 osnovnih škola sa područja općine Tuzla , uzimajući u obzir sve sisteme takmičenja, učešće su uzele 25 osnovnih škole: OŠ „Novi Grad", OŠ „Tušanj", OŠ „Jala", KŠC „Sveti Franjo", OŠ „Centar", OŠ „Pazar", OŠ „Brčanska Malta", OŠ „Slavinovići", OŠ „Kreka", OŠ „Simin Han", OŠ „Miladije", OŠ „Mramor", OŠ „Solina", OŠ „Husino", OŠ „Podrinje", OŠ „Mejdan", OŠ „Gornja Tuzla", OŠ „Breške", OŠ „Pasci", OŠ „Sjenjak", OŠ „Kiseljak", OŠ „Bukinje, OŠ „Lipnica", JU„Centar za obrazovanje i vaspitanje rehabilitaciju slušanja i govora" i Međunarodna osnovna škola.

skole-takmicenja1

U srednjoškolskoj konkurenciji učestvovalo je 15 škola: Gimnazija "Meša Selimović", Gimnazija „Ismet Mujezinovic", Behram-begova medresa, Gimnazija KŠC „Sveti Franjo", Srednja medicinska škola, Elektrotehnička škola, Rudarska škola, Srednja građevinsko-geodetska škola, Srednja hemijska škola, Srednja saobraćajna škola, Mješovita srednja škola, Srednja ekonomsko-trgovinska škola, Srednja mašinska škola, Međunarodna srednja škola, Turisticko-ugostiteljska škola.

skole-takmicenja2Ovim projektom u okviru dvanaest pojedinačnih programa odigrane su 154 utakmice i to 60 odbojkaških, 55 košarkaških i 41 malonogometna, a sudjelovalo je 2.188 učenika i učenica u okviru 179 školskih ekipa, od čega 1.298 u konkurenciji osnovnih škola i 890 u konkurenciji srednjih škola.

S obzirom na veliki broj ekipa učesnica, svi programi su realizovani kroz kvalifikacijsku i finalnu fazu. Srednjoškolske ekipe su u grupnoj fazi igrale po kup sistemu, dok su u finalnoj fazi ekipe iz tri grupe igrali po jednokružnom bod sistemu. Osnovne škole su u okviru 4 kvalifikacijske grupe, i na finalnom turniru igrale po kup sistemu.

Svečani ceremonijal dodjele priznanja, upotpunjen kulturno-zabavnim programom, održan je 30.04.2013. godine u maloj dvorani SKPC „Mejdan" .

Sportski savez Općine Tuzla je školama domaćinima, kao i svim školama učesnicama ovog projekta dodijelio zahvalnice, a školskim ekipama koje su osvojile prva tri mjesta pehare i diplome.

skole-takmicenja3

Sportski savez Općine Tuzla, zahvaljuje se pokrovitelju Općini Tuzla, sponzoru BH Telecom dd Sarajevo Direkcija Tuzla i sponzoru prevoza GIPS Tuzla, koji su podržali ovako važan projekat i bez kojih se isti ne bi mogao organizovati i sprovesti na potrebnom nivou.

Konačan plasman na Općinskim prvenstvima:

tabela-skole