Foto: Tuzlanski.ba

Počelo Finale Sportskih igara mladih: Finalisti se družili sa Danny Gloverom i djecom sa teškoćama u razvoju

Druženje-djecaFinale BH Telecom Sportskih igara mladih počelo je danas u Sarajevu. Dječaci i djevojčice iz 19 bh gradova u naredna četiri dana boraviće u glavnom gradu naše zemlje, gdje će se takmičiti u 10 sportova. Prije samog takmičenja mališani su imali prilike družiti se sa svojim vršnjacima sa teškoćama u razvoju, kao i sa poznatim glumcem i producentom, UNICEF – ovim ambasadorom dobre volje, Danny Gloverom.

Glover je rekao da je veoma važno da odrasli ljudi rade s djecom te da sport djecu uči vrijednim stvarima u životu, razvija prijateljstvo i zajedništvo.

Djeca u Bosni i Hercegovini su prekrasna, prekrasna, prekrasna. Mislim da je predivno što smo danas ovo organizovali i što djeca imaju priliku takmičiti u toliko sportova" izjavio je Glover.

Mališani se u Sarajevu odlično zabavljaju. Nakon što su doputovali, upoznavali su se sa svojim vršnjacima. Alem Viđen iz Tuzle predstavio nam je svoje nove prijateljice iz Goražda i dodao: „Došli smo da se dobro zabavimo, a nadamo se i pobjedi na BH Telecom Sportskim igrama mladih."

Druženje-djeca1

Amar Hadžijusufović iz Tuzle rekao nam je da se prije svega nada dobrom druženju, ali i da očekuje pobjedu: „Naša ekipa Salt City Boys bila je najbolja nogometna ekipa u Tuzli. Jako smo sretni što smo pobijedili i što smo danas u Sarajevu."

Amar je bio i jedan od igrača u utakmici u igri „između dvije vatre" u kojoj su učestvovali i Danny Glover, Florence Bauer iz UNICEF – a, Renzo Daviddi iz Delegacije Evropske Unije i predstavnici USAID – a. Mali tuzlanski nogometaš je pitao gospodina Glovera koji je njemu sport najdrži, na šta je on odgovorio da posebno voli košarku i mali nogomet, kao i ragbi.

Druženje sa Danny Gloverom bio je samo jedan dio aktivnosti predviđenih za mališane. U popodnevnim satima planiran je početak takmičenja, kao i obilazak i upoznavanje Sarajeva.