Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bećirović: Potrudićemo se da konkretnim potezima dodatno pomognemo Elvedini Muzaferiji

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović danas je primio najbolju bosanskohercegovačku alpsku skijašicu Elvedinu Muzaferiju, nakon njenih sjajnih rezultata u super-g i spust utrkama Svjetskog kupa.

Na pres konferenciji organiziranoj nakon prijema, Elvedina Muzaferija kazala je da joj je drago da je po povratku u domovinu prvi put imala priliku da posjeti Predsjedništvo BiH.

– Iskazana mi je podrška u ovim smislu i mislim da mi ovo daje veliki podsticaj. Zaista svi prate moje rezultate i moje utrke i nadam se da ću uspjeti ostvariti još bolje rezultate – kazala je Muzaferija.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović kazao je da je Elvedina Muzaferija sportska zvijezda Bosne i Hercegovine.

– Obradovala je sve ljude u BiH, ali i regiji. Ona je pokazatelj kako se ličnim odricanjem i radom mogu postizati vrhunski rezultati. Često govorimo da je ona naša najbolja alpska skijašica, ja bih dodao na to da je ona najbolja alpska skijašica BiH svih vremena. Mi nikada nismo osvojili ni jedan bod u Svjetskom kupu, a Elvedina Muzaferija danas se bori za najviše plasmane – kazao je Bećirović.

  • Dodao je da je jako važno što je ona po dolasku na Sarajevski aerodrom prvo došla u Predsjedništvo BiH, najviši organ kolektivne, izvršne vlasti BiH.

    – Uime Predsjedništva BiH i cijele države želimo da joj iskažemo jedno veliko poštovanje. Također tokom razgovora, između ostaloga, razmijenili smo informacije i o nastavku njene karijere. Potrudićemo se da konkretnim potezima pokušamo dodatno pomoći kako bi imala što bolje uslove za još bolje rezultate u narednom periodu – kazao je Bećirović. (Fena)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje