Adam Savić najbolji golman prvog kola rukometne lige Španije!
Foto: Tuzlanski.ba

Njegova ekipa savladala je momčad Quabit Guadalajara rezultatom 22:21

adam-savic-asobal-liga1

Donedavni golman rukometnog kluba Goražde, a sada član španskog prvoligaša „Juanfersa Grupo Fegar" iz Gijona, blistao je u prvom kolu jedne od najjačih svjetskih rukometnih liga, lige ASOBAL.

Njegova ekipa savladala je momčad Quabit Guadalajara rezultatom 22:21, golom u posljednjoj sekundi meča. Pobjeda je došla upravo zahvaljujući sjajnim odbranama mladog Banovićanina. Sa 16 odbrana na meču Savić je ujedno proglašen i najboljim golmanom prvog kola španske ASOBAL lige. Zanimljivo je da je na drugom mjestu po uspješnosti još jedan Bosanac. Riječ je o Danijelu Šariću, bivšem reprezentativcu BiH, i članu velike Barcelone.

-Imao sam procenat odbrana od 40 posto na meču. Progašen sam najboljim golmanom prvog kola lige, što je sjajan učinak u debitatntskom meču. Svakako da će to biti dodatni podstrek za još bolje partije u ovoj sezoni. To što sam bolji od Šarića u prvom kolu veliko je priznanje za mene - kazao je Savić.

Dobru partiju u klubu iz Gijona pružio je i naš internacionalac Amir Čakić, koji je kao i Savić odnedavno u ovom klubu. Adam Savić, koji se novom klubu priključio početkom augusta, karijeru je počeo u RK Banovići, a nosio još dres Slobode, Konjuha i Goražda. Ubilježio je nastupe za juniorsku i mediteransku reprezentaciju BiH. (Avaz)