Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zrinjski indirektno upozorava svoje navijače da ne vrijeđaju Borjana

Preuzmite sliku

Sve je manje vremena ostalo do početka prve utakmice 2. pretkola Lige prvaka u kojoj će snage odmjeriti Zrinjski i Slovan Bratislava.

U prvom planu je naravno fudbal, ali ovaj meč će biti pod posebnom “lupom” bh., hrvatske i srbijanske javnosti zbog potencijalnih navijačkih izgreda, koje bi mogao izazvati golman slovačkog kluba Milan Borjan.

Poznato je kako je kanadski golman u bliskoj prošlosti imao problema sa navijačima hrvatske reprezentacije, sve zbog izjava koje je davao dok je branio za Crvenu zvezdu.

Prilikom jednog intervjua, Borjan je rekao da je njegov rodni grad Knin dio takozvane “srpske Krajine”, a ne Hrvatske.

Republika Srpska Krajina inače je bila samoproglašena, međunarodno nepriznata paradržava na okupiranom teritoriju Hrvatske u periodu između 1991. i 1995. godine.

  • Zato mnogi očekuju da će Borjan večeras biti na meti navijača Zrinjskog, pa se mostarski klub odlučio oglasiti saopštenjem. Iako golman Slovana nije imenovan, jasno je da je ovo saopštenje izdano najviše zbog njega.

    “Podsjećamo navijače na sve rigoroznija UEFA-ina pravila i nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja, pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren ili rasizma. Poštujmo protivnički klub, ali i najprije svoj jer samo zajednički stvaramo jak mostarski evropski Zrinjski!”, poručili su iz redova prvaka Bosne i Hercegovine.

    Susret Zrinjski – Slovan igra se večeras u Mostaru na stadionu Pod Bijelim Brijegom s početkom u 21 sat. (Vijesti.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje