Foto: Tuzlanski.ba

Večeras počinje grupna faza najkvalitetnijeg klupskog fudbalskog takmičenja na svijetu.

spahic-old-trafold

Od večeras 32 momčadi podijeljene u osam grupa borit će se za trofej osvajača Lige Šampiona za 2014. godinu.

Emir Spahić sa Bayerom iz Leverkusena gostuje velikom Manchester Unitedu na Old Traffordu u okviru prvog kola grupe A. Spahić i saigrači jučer su stigli u Manchester gdje su trenirali navečer na popularnom "Teatru snova". Prije treninga medijima se na press konferenciji obratio trener Apotekara Hyypia nekadašnji stoper Liverpoola koji dobro zna šta znači igrati na stadionu Manchester Uniteda.

- Posebno je igrati u Engleskoj, ali ovakav ambijent neće biti nepoznanica za moje igrače. Stadion Borussije iz Dortmunda na kojem igramo svake sezone je još i veći. Mi u utakmicu ulazimo sa puno manje pritiska od domaćina, tako da se nadam da možemo na kraju uzeti nešto iz ovog meča. - poručio je Hyypia.

spahic2-old-traford

I Edin Džeko će večeras na travnjake Lige Šampiona. Manchester City u okviru grupe D gostuje Viktoriji iz Plzena. Edin se nada početnom sastavu nakon što je sa klupe gledao meč protiv Stokea. Ima Edin mnogo motiva za večerašnji susret. Osim što je u dresu Teplica pogađao mrežu Viktorije, Džeko želi i "osvetiti" svoj Željezničar koji je od češkog tima izbačen iz Lige Šampiona.

U istoj grupi Bayern Minhen dočekat će CSKA iz Moskve. Naš Elvir Rahimić doputovao je sa ruskom ekipom u Minhen, dok su u Moskvi zbog povreda ostali Alan Dzagoev, Mark Gonzalez, Mario Fernandes i Rasmus Elm. Zanimljivo, CSKA je u Minhen dovela i svoj rezervni tim, prenosi - Reprezentacija.ba

Svi mečevi počinju u 20,45 sati.