Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi predvođeni Bajevićem večeras protiv Poljske: Kladonice smatraju da je remi najrealniji ishod

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena sa klupe iskusnim stručnjakom Dušanom Bajevićem nakon remija u Italiji u drugom kolu Lige Nacija večeras  u Zenici će odmjeriti snage sa Poljskom.

Selektor Bajević najavio je kako će i ovaj susret iskoristiti za pripremu ekipe za polufinale baraža za EURO 2020 koje nas čeka u oktobru protiv Sjeverne Irske.

Utakmica protiv Italije samo je osnažila veliko povjerenje javnosti, ali i igrača u iskustvo, autoritet i trenersko znanje Dušana Bajevića, a protiv Poljske navijači očekuju da se ponovo pokaže zalaganje i odgovornost kao u Firenci.

Svi su složni u tome da je BiH u utakmici protiv Italije pokazala jedno nove lice. Zmajevi su igrali bez srljanja i vrlo strpljivo i odgovorno, onako kako garantuje da se ni protiv najvećih reprezentacija nećemo obrukati.

Za razliku od utakmice sa Italijom selektor Bajević bi mogao da napravi promjene u svim linijama u odnosu na utakmicuu Firenci, a sve s ciljem kako bi najbolje upoznao sve fudbalere i u oktobru napravio najbolju slagalicu na terenu za polufinale baraža.

“Sada nam je utakmica protiv Poljske najvažnija, da napravimo jedan iskorak. Vidjećemo kakva je situacija, imamo dosta umornih i dva povrijeđena igrača. Nema druge nego da idemo na pobjedu, na koji način to ćemo vidjeti” – kazao je selektor Bajević koji je nakon remija protiv Italije kazao kako je bio ponosan na igru Zmajeva.

  • Da Zmajeve u Zenici neće očekivati lagan meč uprkos tome što će Poljska nastupiti bez najboljeg napadača na svijetu Roberta Lewandowskog govori i činjenica da su Poljaci u Ligi Nacija u grupi sa Italijom i Portugalom izvukli dva remija.

    Kladionica Mozzart dala je skoro podjednake šanse za pobjedu Bosni i Hercegovini i Poljskoj. Ipak, sa kvotom od 2,70 blaga je prednost na strani Zmajeva dok je koeficijent na pobjedu gostiju iznosi 2,80. Mozzart na remi BiH i Poljske nudi vam kvotu 3,05.

    Poljska se za razliku od nas već plasirala na EURO 2020 i to sa šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Austriju. Iza sebe su u grupi ostavili još Sjevernu Makedoniju, Sloveniju, Izrael i Latviju.

    Podsjetimo, BiH u oktobru igra polufinale baraža za EURO 2020 protiv Sjeverne Irske u Zenici. Ako pobijedimo, u novembru ćemo za plasman na EURO 2020 igrati protiv boljeg iz duela Slovačka – Irska, ponovo u Zenici.

    Utakmica BiH – Poljska igra se večeras od 20,45 sati uz TV prenos na NOVA BH. Utakmicu će voditi sudijska četvorka iz Turske. Glavni sudija je Cüneyt Çakır, a pomagaće mu Bahattin Duran i Tarik Ongun. Četvrti sudija je Hüseyin Göçek.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje