Zlatko Dalić nakon remija Hrvatske i Albanije: Najvažnije da smo još uvijek živi
Foto: Tuzlanski.ba

Reprezentacija Hrvatske je danas u Hamburgu u meču drugog kola grupe B EURO 2024 odigrala 2:2 protiv Albanije.

Hrvatska nakon dva odigrana kola ima bod, a selektor naših susjeda Zlatko Dalić je poslije meča sa Albanijom govorio na zvaničnoj press konferenciji.

“Ovo je turnir u kojem je bitno proći grupu, nije toliko važan dojam koji će biti. Nismo očekivali ovako tešku priču iz ove utakmice i borimo se. Možda ćemo iz toga izaći bolji. Svjetsko prvenstvo je bilo prije dvije godine, igrači su sad stariji. Na ovom turniru svi teško dobivaju, ali dobiju. Portugal Češku, Engleska Srbiju… Izjednačeno je“, kazao je Dalić i osvrnuo se na današnji susret:

“Loše smo se postavili, povukli smo se i primimo gol i skoro treći. Nismo im rekli da se povuku, rekli smo da idemo po treći gol i kad god smo radili visoki presing, smo bili dobri. Greška. Oni su sve radili iz dugih lopti i taj produžetak nam je bio katastrofa.”

Dalić je dalje istakao da je Albanija bila motivisana i da je njegov tim dosta griješio.

“Dva potpuno različita poluvremena. Prvo opet loše, primimo gol i onda ne možemo ništa napraviti. Protivnik motiviran, opasan u kontri, a mi dosta griješimo i drugi gol je visio u zraku. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, promijenili smo neke stvari i iskidali smo se, slomili, satrali da dođemo do 2:1.

Tih 45 minuta protivnik ne prijeđe preko centra i onda mu dozvolimo da izađe u nadoknadi. Najvažnije je da smo još uvijek živi i da zadnja utakmica o svemu odlučuje. Naučili smo na najteži mogući put.”

Hrvatska će u posljednjem kolu igrati protiv Italije, a eventualna pobjeda će gotovo sigurno biti dovoljna za prolaz u osminu finala.